I. Magyar Agroerdészeti Fórum

Meghívó az I. Magyar Agroerdészeti Fórum című rendezvényre
 
A Fórum a hazánkban nagy hagyományokkal rendelkező agroerdészeti rendszerek jelenlegi helyzetével és a technológiában rejlő lehetőségekkel  foglalkozik. 
 
Az agroerdészeti gyakorlatban egyazon művelési ágba tartozó területen tudatosan kombinálják a fás vegetációt a mezőgazdasági haszonnövény kultúrákkal és/vagy állattartással. Ilyen agroerdészeti rendszerek például a köztestermesztés vagy köztes legeltetés (fasorok közti mezőgazdasági növénytermesztés vagy legeltetés) a mezővédő erdősávok, a fás legelők, vagy a legelt/kaszált aljú gyümölcsösök. Az így nyert multifunkcionális rendszer elemeinek egymásra gyakorolt hatásaiból eredően kedvező gazdasági megtérülési mutatókkal rendelkező, ökológiai szempontból is  fenntarthatóbb gazdálkodás valósulhat meg. 
 
A Fórum célja az agroerdészettel foglalkozó szakemberek és a témában potenciálisan érintett gazdálkodók, érdekképviseletek, civil szervezetek közötti párbeszéd elindítása, az igények és a lehetőségek feltárása. Ennek érdekében a témában jártas meghívott előadók adnak tájékoztatást a következő kérdésekben:
 
- az agroerdészet szerepe az EU gazdaságában
- az agroerdészet hazai hagyományai és a kevésbé ismert modern agroerdészeti technológiák
- az agroerdészeti rendszerek hazai alkalmazásának lehetőségei és előnyei
 
Az előadások után következő kötetlen beszélgetés során a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdések feltevésére, véleményük kifejtésére, majd a program végén a gyakorlatban működő agroerdészeti rendszerek helyszíni megtekintésére is. 
 
A program az „AGFORWARD” elnevezésű Európai Uniós projekt  keretében valósul meg. A projektről bővebben itt olvashat.
 
Időpont: 2014. augusztus 29-30.
 
Helyszín: Kék Duna Mezőgazdasági Szövetkezet, 6352-Fajsz, Dózsa György u. 17.
     

NévNévNév

A fórumon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A csatolt kérdőívek kitöltése és visszaküldése a regisztráció részét képezi. 
 Kérjük, részvételi szándékát a kitöltött kérdőívekkel együtt 2014. augusztus 25-ig e-mailen(agroerdeszet@gmail.com) vagy faxon (06-78-368-128) küldje el a szervezők részére
 
Meghívó letöltése Név
 
 
 
 
 
NévKérdőív letöltése
 
Vissza